agenda

Er zijn geen naderende evenementen.

BSO

Buitenschoolse opvang

Junis Kinderopvang biedt in de gemeente Alphen aan den Rijn en Bodegraven in de buurt van alle basisscholen buitenschoolse opvang aan. Buitenschoolse opvang omvat voorschoolse (ontbijtclub), naschoolse opvang en vakantieopvang. Ook heeft Junis op verschillende locaties lunchclub. Dat is lekker een boterham eten in een huiselijke omgeving. Ideaal voor kinderen die graag in alle rust lunchen.

In deze wijk organiseren wij bij Kindercentrum Op Stelten, in het schoolgebouw naast deze school, buitenschoolse opvang.  Elke dag is er een activiteitenprogramma voorbereid, met creatieve activiteiten en verschillende sport- en spelvormen. Op de BSO krijgen kinderen alle ruimte om een activiteit te kiezen die past bij hun stemming en voorkeur. Op de bank een boekje lezen kan dus ook. BSO-tijd is vrije tijd!  We stemmen ons af op de verschillende behoeften en wensen van de kinderen. Om zo van elke dag een feestje te maken.

Junis heeft ook een aantal BSO’s die niet gekoppeld zijn aan een basisschool of wijk, maar zich richten op een bepaalde interesse van de kinderen. Deze BSO’s noemen wij Thema- BSO’s. Te weten:  De PaddenPoel (vanaf 8 jaar) richt zich op natuur, BSO BuitenSpel (vanaf 7 jaar) op sport en BSO Het Avontuur (vanaf 8 jaar), gelegen in Archeon, heeft als thema verleden-heden-toekomst.

Daarnaast maken alle reguliere 8+ BSO’s gebruik van Kunst op Locatie; een kunst en cultuurprogramma met wisselende thema’s.

Naast de naschoolse opvang bieden we ook vakantieopvang aan. Dit is opvang tijdens de schoolvakanties. Het is ook mogelijk om alleen vakantieopvang af te nemen. Tijdens de vakanties heeft de BSO een speciaal vakantieactiviteitenprogramma. Daarin gaan we de uitdaging aan om  van elke dag een belevenis te maken. Wat er precies te doen is, kunt u terug vinden op de website van Junis.

Heeft u bijna nooit buitenschoolse opvang nodig, maar vindt u het wel fijn om voor incidentele situatie  een goede opvang voor uw kind achter de hand te hebben? Daarvoor is de strippenkaart. U kunt de strippenkaart gebruiken voor de ontbijtclub en/of naschoolse opvang. De strippenkaart is alleen niet geldig voor opvang bij de thema BSO’s.

Junis heeft daarnaast op verschillende locaties kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en voor- en vroegschoolse educatie. Vaak samen met de BSO onder een dak gevestigd in een kindercentrum. Wel zo ideaal natuurlijk. Zo ook binnen het schoolgebouw naast deze school waar een peuterspeelzaal is en binnen een nabijgelegen school bevind zich een kinderopvanggroep voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Onze locaties zijn dicht bij u in de buurt. En onze vormen van kinderopvang zijn volledig af te stemmen op uw schema. Heeft u liever kleinschalige opvang aan huis of bij iemand thuis? Dan kan ons gastouderbureau u helpen bij het vinden van een gastouder.

Wilt u meer informatie? Kijk op www.junis.nl of neem contact op met de afdeling Klantenservice (0172 –  424 824).

Het Baken
Klepperman 1
2401 GH Alphen a/d Rijn
T 0172 - 436 468
hetbaken@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2013 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders