agenda
 • vr, 13 jul 2018 | 12:00 - zo, 26 aug 2018 | 13:00

  Start zomervakantie

 • vr, 13 jul 2018 | 12:00 - zo, 26 aug 2018 | 13:00

  Start zomervakantie

 • vr, 13 jul 2018 | 12:00 - zo, 26 aug 2018 | 13:00

  Start zomervakantie

 • vr, 13 jul 2018 | 12:00 - zo, 26 aug 2018 | 13:00

  Start zomervakantie

groep 3b

Wij communiceren zoveel mogelijk via onze app van Parro en de email. U zult in verband met de privacy van onze kinderen hier geen fotootjes vinden. Meldt u aan bij Parro en blijf van alle nieuwtjes op de hoogte. Deze pagina gebruiken we voor algemene nieuwszaken.

Welkom op de pagina van groep 3!

Naast Klasbord wil ik u via deze pagina informeren over wat wij meemaken in de klas. Via Klasbord kunt u de dagelijkse belevenissen volgen.

Lezen
Wij werken met de methode Veilig Leren Lezen, de KIM-versie. Iedere kern begint met een verhaal dat past in een thema. In de eerste zeven kernen leren we alle letters en de gebaren die erbij horen. Iedere kern heeft leesboekjes en werkboekjes. Andere materialen waarmee we werken zijn de wandplaten, boekjes van Veilig & vlot, de magnetische letterdoos, het klikklakboekje en de leerling software. Er is ook aandacht voor het plezier beleven aan verhalen. Woordenschat, spreken en luisteren, begrijpend lezen en zelf tekstjes schrijven komen ook voor in deze methode.

We lezen met ‘leesoogjes’. Een leuke manier om te leren dat het aanwijzen van de woorden je helpt tijdens het lezen.

Op de volgende site vindt u meer informatie over wat we per kern leren. Met daarbij horende spelletjes en boekentips. Hier kunt u zich ook abonneren op het tijdschrift: http://www.veiliglerenlezen.nl/Voor-ouders.htm
Meer informatie voor ouders over de methode en materialen is te vinden op:  http://www.zwijsenouders.nl/Artikel/Veilig-leren-lezen-de-kimversie.htm

Schrijven
We leren door middel van de methode Pennenstreken de letters te schrijven. Hierbij letten we ook op de schrijfhouding en potloodgreep. Daarnaast wordt de schrijfrichting van de cijfers geoefend.

Rekenen
De methode Wereld in getallen gebruiken we voor het leren rekenen. We werken in werkboeken. Aan het begin van het jaar staat de handeling centraal, later in het jaar de kale sommen. We beginnen met begrippen als meer/minder/evenveel en het herkennen van hoeveelheden. Lengte, tijd, bouwen met blokken, geld, de klok en kalender komen ook aan bod.
Aan het einde van het jaar zijn de sommen onder de 20 geautomatiseerd. Kennen we de telrij t/m 100 en kunnen we splitsen t/m 10.

Wat doen we nog meer?
– Godsdienst, Kind op maandag.
– Expressievakken: muziek, handvaardigheid en tekenen.
– Kanjertraining
– Verkeer
– Wereldoriëntatie
– Bewegingsonderwijs

Thuis oefenen
– Lezen
– Ambrasoft

Activiteiten

Door het schooljaar heen maken wij buiten de dagelijkse activiteiten ook uitstapjes en hebben wij bijzondere activiteiten in de klas. Informatie hierover ontvangt u per mail van de leerkracht of de contactouders.

Sinterklaas
Dit jaar hielp groep 3 Wellespiet. Het bakken van een taart voor Sinterklaas ging niet goed. Gelukkig kregen wij het recept in onze schoen. Maar voor we de brief gevonden hadden moesten we eerst opruimen. De rommelpiet was ook langs geweest. Hij maakte niet alleen rommel, want we kregen ook hele mooie, gekleurde ballen.

We volgden alle stappen van het recept en wogen alles nauwkeurig af. Iedereen vond de cakejes heerlijk en we plakten een groene duim op het bakpapiertje. De volgende dag lag er een brief van Wellespiet bij de schoorsteen. We hadden hem goed geholpen.

Maar helaas waren de problemen nog niet voorbij. Op het Sinterklaasjournaal hoorden we dat Wellespiet geen kaarsjes had voor op de taart. Deze hebben we gemaakt en bij de schoorsteen gezet.
Wellespiet was geholpen, maar Pietje Puk had ook een probleem. Zij was op zoek naar Pakjespiet. Hij was met alle pakjes weggereden. Toen we ’s ochtends binnenkwamen vonden we een vlaggetje tussen het raam. Deze was van de slinger die vast zat aan de pakjes bus. Het vlaggetje hingen we op het raam, zodat pietje Puk kon zien dat Pakjespiet langs Het Baken gereden was. Dankzij het spoor werd Pakjespiet gevonden met alle pakjes voor pakjesavond.

Maandag 5 december kwam Sinterklaas met drie pieten naar school. Wat een feest! Eerst pietengym met een pieten diploma. Vervolgens kwam Sinterklaas in de klas. Alles stond in zijn grote boek en we kregen een cadeau. De dag sloten we af met spelletjes en opdrachten tijdens een pietencircuit.

Kerst
De hele klas hielp mee tijdens het versieren van de kerstboom. Het werd nog gezelliger door alle lichtjes, knutselwerkjes en kerststukjes.
Op woensdagavond 21 december vierden we kerst met elkaar in de klas. Iedereen zag er mooi uit. Eerst dankten we God en staken de kaarsen aan met een gedichtje erbij. Ook het kerstverhaal werd gespeeld door een aantal kinderen. Daarna keken we naar de zandtovenaar die het kerstverhaal met zand vertelde. Als afsluiting van de avond was er een kerstkoor. We vroegen aan God om ons thuis ook een fijn kerstfeest te geven en voor ons te blijven zorgen.

Letterdiploma
Het nieuwe jaar begon feestelijk. We kunnen alle letters lezen! Daarom kregen we allemaal een letterdiploma. We zijn er allemaal heel trots op!
Het Baken
Klepperman 1
2401 GH Alphen a/d Rijn
T 0172 - 436 468
hetbaken@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2013 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders