agenda

Er zijn geen naderende evenementen.

groep 1/2 B

Wij communiceren zoveel mogelijk via onze app van Parro en de email. U zult in verband met de privacy van onze kinderen hier geen fotootjes vinden. Meldt u aan bij Parro en blijf van alle nieuwtjes op de hoogte. Deze pagina gebruiken we voor algemene nieuwszaken.

 

Welkom op de groepspagina van groep 1/2 b,

Naast Parro willen wij u tevens via deze pagina informeren over alles wat wij doen en meemaken in de klas.

Thema & klank

Wij werken altijd een aantal weken over hetzelfde thema samen met de andere kleutergroepen. Naast de klanken die zullen worden aangeboden in de Ankers van de Schatkist methode, hebben wij nu ook de klank van de week. Iedere week zal er een andere klank centraal staan. U kunt deze klank terugvinden op het raam tegenover groep 1/2 c en in de klas op het whiteboard. Van harte aanbevolen, voor de oudste kleuters, om hier thuis ook wat aandacht aan te besteden.

klank-van-de-week

Schatkist

Wij zijn in alle kleutergroepen gestart met de kennismaking van kleutermethode ‘Schatkist’. In deze methode komen spelenderwijs alle ontwikkelingsgebieden en tussendoelen aan bod (zoals taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek, kunstzinnige vorming, wereldoriëntatie en wetenschap & technologie). Bij deze methode hoort Pompom, dit jongentje beleeft verschillende avonturen bij zijn oma samen met zijn buurjongen Tim en nichtje Loeloe. Aan de hand van filmpjes en voorleesverhalen worden de kinderen uitgedaagd om voor Pompom een probleem te onderzoeken en met elkaar hiervoor een creatieve oplossing te bedenken.

loeloe-en-pompom

Liedjes

Wij beginnen de dag altijd met het lied: ‘Goede morgen welkom allemaal‘ (met bijbehorende gebaren).

Verder zingen wij liedjes over de thema’s waar wij mee bezig zijn en liedjes die wij leren bij de Schatkist methode. In de ochtend zingen wij ook vaak christelijke liedjes over God, Jezus en andere personen in de Bijbel. Favoriet zijn momenteel de liedje van Make Some Noise Kids.

Activiteiten 

Door het schooljaar heen maken wij buiten de dagelijkse activiteiten ook wel eens uitstapjes en doen wij bijzondere activiteiten in de klas. Informatie hierover ontvangt u altijd per mail van de leerkrachten of de contactouders.

Logeerkikker

Iedere vrijdag gaat onze logeerkikker mee met één van de leerlingen. De ouders van deze leerlingen krijgen datzelfde weekend toegang voor het schrijven op klasbord, zodat zij een leuke foto kunnen posten. Maandag in de kring mag de leerling vertellen over de avonturen die Kikker heeft beleefd tijdens de logeerpartij.

20151123_090827

 

Bibliotheekboeken

Sinds vorig schooljaar zijn wij in het bezit van twee schoolpassen voor de bibliotheek. Ieder thema zorgen wij voor bijpassende boeken in twee verrijdbare bakken. Deze bakken zijn iedere dag terug te vinden in één van de kleutergroepen. Wij vinden positieve aandacht voor boeken in de klas heel belangrijk. Wij willen de kinderen al op jonge leeftijd bekend maken met boeken en meegeven dat lezen leuk is. Onder andere hierdoor stimuleren wij de lees- en taalontwikkeling.

Lezen = leuk!

20151204_130727

 

 

 

 

 
Het Baken
Klepperman 1
2401 GH Alphen a/d Rijn
T 0172 - 436 468
hetbaken@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2013 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders